Brambory zapečené s čedarem a hermelínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 378 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1125 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 57.8 mg
- Draslík 39.7 mg
- Vláknina 4057.5 mg
- Vitamín A 4057.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nové brambory důkladně omyjeme i se slupkou, vložíme do trouby a ve slupce upečeme. Brambory rozpůlíme, dužinu potřeme utřeným česnekem se solí, brambory vyskládáme do máslem vymaštěného pekáčku, hermelín nakrájíme na plátečky a poklademe jím brambory v pekáčku. Čedar nastrouháme a brambory ještě zasypeme. Pekáček vložíme do trouby a zapékáme přibližně 10 minut.
-
2
Brambory se sýrem upravíme na talířky a podáváme jako teplý předkrm.