Fazole s rajčaty zapečené s klobásou a sýrem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rajčata
  • 200 g Klobása uzená
  • 200 g Sýr Čedar
  • 40 g Olej slunečnicový
  • 300 g Fazole bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 706 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 314 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 61.5 mg
  • Draslík 185.8 mg
  • Vláknina 1625 mg
  • Vitamín A 1625 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předem namočené nebo předvařené bílé fazole uvaříme doměkka. Scedíme a necháme okapat. Klobásu nakrájíme na kolečka, rajčata na plátky, oloupanou cibuli nadrobno, čedar nastrouháme najemno. V pánvi rozpálíme trošku oleje, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme klobásu, orestujeme, přiložíme plátky rajčat, přisypeme fazole, přimícháme dvě třetiny strouhaného sýra a odstavíme. Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj směs z pánve, posypeme zbytkem sýra a dáme zapéct. Zapékáme asi 12 až 15 minut.

  • 2

    Pokrm rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu