Fazole s rajčaty zapečené s klobásou a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 706 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 38 g
- Sodík 314 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 61.5 mg
- Draslík 185.8 mg
- Vláknina 1625 mg
- Vitamín A 1625 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předem namočené nebo předvařené bílé fazole uvaříme doměkka. Scedíme a necháme okapat. Klobásu nakrájíme na kolečka, rajčata na plátky, oloupanou cibuli nadrobno, čedar nastrouháme najemno. V pánvi rozpálíme trošku oleje, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme klobásu, orestujeme, přiložíme plátky rajčat, přisypeme fazole, přimícháme dvě třetiny strouhaného sýra a odstavíme. Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj směs z pánve, posypeme zbytkem sýra a dáme zapéct. Zapékáme asi 12 až 15 minut.
-
2
Pokrm rozdělíme na talíře a ihned podáváme.