Polévka z lilku s cizrnou
Suroviny
- 100 g Slanina vepřová
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 250 g Cizrna konzervovaná
- 1 ks Cibule
- 2 ks Lilek
- 1 ks Chilli paprička
- 1 hrst Pažitka
- 1 hrst Petržel kudrnka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 6 dl Vývar zeleninový
- 0.56 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 19 g
- Sodík 1301 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 19.7 mg
- Draslík 912.5 mg
- Vláknina 20181.2 mg
- Vitamín A 20181.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilek omyjeme a nakrájíme nadrobno. Cibuli a česnek oloupeme a na jemno nakrájíme. Chilli papričku rozřízneme, odstraníme semínka, omyjeme a nakrájíme na jemno. Petrželku a pažitku opláchneme pod studenou vodou a okapané na jemno nasekáme. Rajčata rozkrájíme na menší kousky. Slaninu rozkrájíme na kostičky.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej a prudce na něm osmažíme kousky slaniny s nakrájenou cibulí. Pak přisypeme nakrájený lilek, přidáme chilli papričku, bylinky, rajčata i s nálevem a přilijeme vývar. Vše důkladně promícháme a na středním ohni 10 minut vaříme.
-
3
Cizrnu propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Pak ji zamícháme do polévky, kterou opepříme a osolíme a necháme ještě dalších 5 minut za občasného zamíchání vařit.