Moruše naložené v cukru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 1 g
- Sodík 23 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 388.8 mg
- Vláknina 6800 mg
- Vitamín A 6800 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 72.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Moruše očistíme, důkladně omyjeme a rozdělíme do sklenic. Mezitím střídavě prosypeme cukrem. Nakonec zalijeme studenou vodou a sklenice uzavřeme.
-
2
Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na suchém a temném místě.