Kompotované mišpule
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
- Sacharidy 100 g
- Tuky 0 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 100 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 2 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralé mišpule přebereme, očistíme a důkladně propláchneme. Vložíme do kastrolu, zalijeme oslazenou vodou a povaříme doměkka. Poté vyjmeme, necháme okapat a rozdělíme do sklenic.
-
2
Mezitím cukr rozmícháme ve vodě, provaříme a necháme vychladnout. Roztokem zalijeme ovoce a sklenice uzavřeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.