Pečená vepřová žebírka s čočkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Čočka jedlá
  • 250 ml Balsamico ocet
  • 1 kávová lžička Fenykl obecný
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 hrst Rozmarýn čerstvý
  • 1 hrst Tymián čerstvý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1.5 kg Vepřová žebra
  • 0.5 kg Rajčata Cherry
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1356 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 93 g
  • Sodík 527 mg
  • Bílkoviny 75 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 303.8 mg
  • Draslík 1858.2 mg
  • Vláknina 36034.5 mg
  • Vitamín A 36034.5 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme. Čočku propláchneme v sítu studenou vodou.

  • 2

    Vepřová žebírka, čočku, stroužky česneku a bylinky dáme do hrnce s vodou, přivedeme k varu a vše vaříme 45 minut.

  • 3

    Balsamikový ocet dáme do druhého menšího hrnce, přivedeme k varu a vaříme, až se ho polovina odpaří.

  • 4

    Maso vyjmeme z vývaru a necháme chvíli v octě.

  • 5

    V pekáči rozpálíme olej, přendáme do něj žebírka, přisypeme fenykl a prudce je osmažíme dozlatova. Pak do pekáče přilijeme 4 dl vývaru z hrnce, vložíme ho do trouby předehřáté na 180 stupňů a hodinu maso pečeme. V průběhu pečení ho obrátíme.

  • 6

    Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme je a společně se směsí v hrnci a octem přidáme po hodině pečení k masu do pekáče. Vše opepříme a osolíme, promícháme a necháme ještě 15 minut dusit.

  • 7

    Žebírka a čočku rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Komentáře k receptu