Rajčata zapečená s parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Rajčata
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 120 g Veka
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 120 g Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 279 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 491 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 26.4 mg
  • Draslík 511 mg
  • Vláknina 5197.5 mg
  • Vitamín A 5197.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, parmezán nastrouháme najemno a smícháme s pepřem. Rajčata vcelku obalíme v parmezánu, pekáček vymažeme máslem, rajčata do něj vyskládáme a krátce v troubě zapečeme. Podle velikosti rajčat zapékáme 7 až 10 minut.

  • 2

    Pekáček vyndáme, rajčatové koule opatrně vyjmeme z pekáčku, upravíme na talíře a podáváme s plátky bílé veky. Jestliže nám zbyl nějaký parmezán, posypeme ještě rajčata na talířích.

Komentáře k receptu