Jehněčí kýta pečená na zelenině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 23 g
- Sodík 165 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 82.5 mg
- Draslík 809.8 mg
- Vláknina 8287.3 mg
- Vitamín A 8287.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na 8 dílů. Celer omyjeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky.
-
2
Všechnu zeleninu vložíme do žáruvzdorné zapékací mísy, opepříme, osolíme a důkladně promícháme.
-
3
Petrželku a tymián opláchneme studenou vodou a okapané najemno nasekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme. V misce smícháme olivový olej, citronovou šťávu a nakrájené bylinky.
-
4
Jehněčí kýtu vcelku omyjeme a osušíme, opepříme, osolíme, potřeme ochuceným olejem a rozložíme na zeleninu v zapékací míse.
-
5
Maso na zelenině pečeme přibližně 1 hodinu v troubě, předehřáté na 180°C, v polovině pečení ho obrátíme. V případě potřeby přilijeme do mísy vodu.
-
6
Upečené maso necháme 10 minut odpočinout, pak ho nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou.