Jehněčí kýta pečená na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 3 ks Brambory
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Cibule červená
  • 1 hrst Tymián čerstvý
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 kg Jehněčí kýta
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 384 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 165 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 82.5 mg
  • Draslík 809.8 mg
  • Vláknina 8287.3 mg
  • Vitamín A 8287.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na 8 dílů. Celer omyjeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Všechnu zeleninu vložíme do žáruvzdorné zapékací mísy, opepříme, osolíme a důkladně promícháme.

  • 3

    Petrželku a tymián opláchneme studenou vodou a okapané najemno nasekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme. V misce smícháme olivový olej, citronovou šťávu a nakrájené bylinky.

  • 4

    Jehněčí kýtu vcelku omyjeme a osušíme, opepříme, osolíme, potřeme ochuceným olejem a rozložíme na zeleninu v zapékací míse.

  • 5

    Maso na zelenině pečeme přibližně 1 hodinu v troubě, předehřáté na 180°C, v polovině pečení ho obrátíme. V případě potřeby přilijeme do mísy vodu.

  • 6

    Upečené maso necháme 10 minut odpočinout, pak ho nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou.

Komentáře k receptu