Tuňáková paštika

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Tuňák v oleji
  • 450 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 400 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.37 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 708 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 276 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 122.6 mg
  • Draslík 524.9 mg
  • Vláknina 4133.8 mg
  • Vitamín A 4133.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse z mouky, bílého vína, 4 lžic oleje, másla, trochy cukru a soli zpracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do fólie a uložíme na 1 hodinu do chladničky.

  • 2

    Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Sterilovaná rajčata rozmačkáme. Petrželku opláchneme studenou vodou a nasekáme najemno. Tuňáka slijeme z nálevu a necháme v sítu okapat. Žloutky v misce rozšleháme s trochou vody.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme zbylý olej, nakrájený česnek s cibulí na něm krátce osmažíme, pak přidáme rozmačkaná rajčata a směs dochutíme citronovou šťávou, cukrem, pepřem a solí. Vše promícháme a 10 minut vaříme na středním ohni. Poté přimícháme okapaného tuňáka a nakrájenou petrželku.

  • 4

    Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme placku. Jednu vložíme na dno vymazané zapékací formy a vytvarujeme okraj, vysoký alespoň 2 cm. Na těsto rozložíme připravenou náplň a zakryjeme ji druhou plackou těsta. Okraje obou placek pevně spojíme a těsto potřeme rozšlehanými žloutky.

  • 5

    Zapékací formu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 200°C a paštiku pečeme přibližně 30 minut.

  • 6

    Upečenou necháme vychladnout, potom ji vyjmeme z formy a můžeme servírovat.

Komentáře k receptu