Rychlá polévka se zeleninou, slaninou a těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 20 g Sýr Parmezán
  • 100 g Těstoviny konzumní
  • 500 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.5 l Vývar zeleninový
  • 0.09 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 327 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 827 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 14.2 mg
  • Draslík 240.6 mg
  • Vláknina 15567.2 mg
  • Vitamín A 15567.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Slaninu rozkrájíme na kostičky. Parmezán jemně nastrouháme.

  • 2

    V širokém hrnci na 1 lžíci oleje osmažíme slaninu, pak přidáme nakrájenou cibuli a česnek, přilijeme zeleninový vývar, přisypeme zeleninovou směs a těstoviny. Vývar přivedeme rychle k varu a s odklopenou pokličkou vaříme 10 minut na středním ohni. Během vaření občas zamícháme.

  • 3

    Ke konci vaření přimícháme rajčatový protlak, polévku dochutíme pepřem a solí a necháme ještě krátce přejít prudkým varem.

  • 4

    Polévku podáváme posypanou nastrouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu