Rychlá polévka se zeleninou, slaninou a těstovinami
Suroviny
- 50 g Anglická slanina
- 20 g Sýr Parmezán
- 100 g Těstoviny konzumní
- 500 g Zeleninová směs jarní - mražená
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 0.5 l Vývar zeleninový
- 0.09 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 327 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 11 g
- Sodík 827 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 14.2 mg
- Draslík 240.6 mg
- Vláknina 15567.2 mg
- Vitamín A 15567.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Slaninu rozkrájíme na kostičky. Parmezán jemně nastrouháme.
-
2
V širokém hrnci na 1 lžíci oleje osmažíme slaninu, pak přidáme nakrájenou cibuli a česnek, přilijeme zeleninový vývar, přisypeme zeleninovou směs a těstoviny. Vývar přivedeme rychle k varu a s odklopenou pokličkou vaříme 10 minut na středním ohni. Během vaření občas zamícháme.
-
3
Ke konci vaření přimícháme rajčatový protlak, polévku dochutíme pepřem a solí a necháme ještě krátce přejít prudkým varem.
-
4
Polévku podáváme posypanou nastrouhaným parmezánem.