Pórkové karbanátky
Suroviny
- 250 g Hovězí maso mleté
- 250 g Vepřové maso mleté
- 600 g Brambory
- 300 g Brokolice
- 2 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Žemle tuková
- 2 ks Pórek
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Petržel kudrnka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 l Voda pitná
- 0.2 dl Mléko polotučné
- 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 559 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 21 g
- Sodík 265 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 206.9 mg
- Draslík 1614.2 mg
- Vláknina 18130.2 mg
- Vitamín A 18130.2 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 105.9 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vlažné vody na 10 minut namočíme housku.
-
2
Pórky opláchneme pod studenou vodou, necháme je okapat a nakrájíme je najemno. Petrželku omyjeme a také najemno nasekáme.
-
3
Housku vymačkáme a v míse smícháme s mletým masem, nakrájeným pórkem a petrželkou, vajíčkem a hořčicí. Směe dochutíme mletou paprikou, pepřem a solí a uděláme z ní 8 karbanátků.
-
4
Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Brokolici rozebereme na růžičky a omyjeme. Brambory a brokolicí dáme do hrce s vařící osolenou vodou a vaříme je pod pokličkou 15 minut doměkka. Pak vodu slijeme, brambory a brokolici rozmačkáme, přilijeme k nim teplé mléko a kaši dochutíme pepřem a solí.
-
5
V pánvi rozehřejeme olej a připravené karbanátky na něm ze všech stran usmažíme.
-
6
Usmažené karbanátky podáváme s kaší z brambor a brokolice.