Carpaccio s roketou a Parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 161 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 15 g
- Sodík 221 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 7.4 mg
- Draslík 73 mg
- Vláknina 3639.9 mg
- Vitamín A 3639.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce rozšleháme nasekaný česnek, olej, sůl, pepř a citronovou šťávu vymačkanou z 1 1/2 citronu. Zálivku necháme 10-15 minut odležet.
-
2
Omytou a osušenou roketu zbavenou stonků rozložíme na plochou salátovou mísu. Doprostřed urovnáme tenké plátky hovězí kýty a potřeme je připravenou zálivkou. Ozdobíme hoblinkami parmezánu a ihned podáváme.