Carpaccio s roketou a Parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Sýr Parmezán
  • 50 ml Olej olivový extra panenský
  • 1.5 ks Citrony
  • 1 hrst Roketa
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 plátek Hovězí kýta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 161 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 7.4 mg
  • Draslík 73 mg
  • Vláknina 3639.9 mg
  • Vitamín A 3639.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce rozšleháme nasekaný česnek, olej, sůl, pepř a citronovou šťávu vymačkanou z 1 1/2 citronu. Zálivku necháme 10-15 minut odležet.

  • 2

    Omytou a osušenou roketu zbavenou stonků rozložíme na plochou salátovou mísu. Doprostřed urovnáme tenké plátky hovězí kýty a potřeme je připravenou zálivkou. Ozdobíme hoblinkami parmezánu a ihned podáváme.

Komentáře k receptu