Kdoule kompotované v bílém víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 438 kcal
- Sacharidy 202 g
- Tuky 2 g
- Sodík 22 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 556.3 mg
- Vláknina 1175 mg
- Vitamín A 1175 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kdoule oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a odstraníme jadřince. Na chvíli ponoříme do 1 l vody smíchané s octem, aby nezměnily barvu.
-
2
Do kamenného kastrolu nalijeme víno a přidáme nastrouhanou citronovou kůru. Přivedeme k varu, vložíme kdoule a povaříme do poloměkka. Poté je vyjmeme, necháme okapat a rozdělíme do sklenic.
-
3
Cukr rozmícháme ve vodě a svaříme. Nálevem zalijeme ovoce, sklenice zavíčkujeme, narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 100 °C sterilujeme po dobu 10 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném místě.