Bílé fazole v omáčce z rajčat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 425 g Fazole bílé sterilované
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.5 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.5 kg Rajčata
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 454 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 543 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 1677.7 mg
  • Vláknina 29059 mg
  • Vitamín A 29059 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.1 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole scedíme, propláchneme pod studenou vodou a necháme v sítu okapat. Cibuli a česnek oloupeme a najemno nakrájíme. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme horkou vodou oloupeme a nakrájíme na větší kousky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, osmahneme na něm nakrájenou cibuli, pak přidáme kousky rajčat a chvíli vše při stálém míchání smažíme. Rajčata rozmačkáme, přidáme česnek a bobkový list, oregano, tymián, cukr, pepř a sůl. Do hrnce přilijeme vodu, vše promícháme, necháme přejít varem a pak na mírném ohni zvolna vaříme, až směs zhoustne. Během vaření občas zamícháme. Z omáčky pak vyjmeme bobkový list, přisypeme do ní fazole a necháme je prohřát.

  • 3

    Petrželku omyjeme pod studenou vodou, okapanou nasekáme najemno a na závěr přimícháme k směsi v hrnci.

  • 4

    Fazole v rajčatové omáčce rozdělíme na servírovací talíře a podáváme posypané jemně nastrouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu