Husarská svíčková s haluškami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 811 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 53 g
- Sodík 783 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 191.6 mg
- Draslík 1052.6 mg
- Vláknina 2200 mg
- Vitamín A 2200 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Svíčkovou očistíme, osolíme, poprášíme paprikou a celou obalíme slabými plátky slaniny. Převážeme nití a necháme asi 30 minut odležet.
-
2
Nakrájenou cibuli a slaninu dáme do pekáče, přidáme kousek másla a svíčkovou na něm asi 30 minut pečeme.
-
3
Pak ji vyndáme a zbylou cibuli se slaninou podusíme dorůžova. Zalijeme 0,5 litrem kyselé smetany, ve které jsme rozmíchali 4 lžíce mouky.
-
4
Dle chuti přisolíme, povaříme do zhoustnutí a pak omáčku přecedíme.
-
5
Při podávání krájíme svíčkovou na plátky, podléváme omáčkou a přidáváme halušky tvarohem sypané.
-
7
Halušky
-
8
Uvaříme uzené maso, nasekáme jej nadrobno a dáme do mísy.
-
9
Z mouky a vajec vypracujeme těsto a rozválíme je v tenké placky. Z nich pak krájíme větší čtverečky.
-
10
Ve vývaru z uzeného masa uvaříme nakrájené flíčky. Scedíme je a přidáme do mísy k uzenému masu.
-
11
Přisypeme trochu mletého pepře a květu, osolíme a přilijeme rozehřáté máslo.
-
12
V mléce rozšleháme vejce, zalijeme přísady v míse a vše zamícháme.
-
13
Prohodíme hrstkou strouhané housky a vlijeme do máslem vymazaného pekáče. Necháme dorůžova upéct.