Hovězí srdce na špeku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 262 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 16 g
- Sodík 388 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 138.1 mg
- Draslík 347 mg
- Vláknina 1388.8 mg
- Vitamín A 1388.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí srdce zbavíme žilek a blan, omyjeme a protáhneme poloviční dávkou slaniny. Osolíme a opepříme.
-
2
Rozpustíme sádlo a osmažíme dozlatova drobně nakrájenou cibuli se zbytkem slaniny.
-
3
Zalijeme vařící vodou, vložíme připravené srdce a dusíme pod pokličkou doměkka. Občas srdce obrátíme a šťávu dle potřeby doléváme vařící vodou.
-
4
Měkké srdce vyndáme ze šťávy a necháme ji vydusit na tuk. Šťávu pak zaprášíme moukou, opražíme ji dočervena a přilijeme vlažnou vodu, tak aby šťáva byla řidší. Necháme ještě povařit asi 40 minut.
-
5
Pak vložíme zpět rozporcované srdce, které jsme nakrájeli na plátky přes vlákna a necháme přejít varem.
-
6
Šťávu podáváme necezenou.