Jeřabinový džem s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
- Sacharidy 107 g
- Tuky 0 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 107 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 55.5 mg
- Vláknina 1900 mg
- Vitamín A 1900 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralé jeřabiny otrháme, propláchneme vodou a necháme okapat. Nasypeme do hrnce, přilijeme vodu a důkladně rozvaříme. Poté prolisujeme. Jablka omyjeme, odstraníme jadřince, nakrájíme na kousky a udusíme doměkka. Také prolisujeme a promícháme s jeřabinovou kaší. Společně opět povaříme.
-
2
Přisypeme cukr a za stálého míchání dál vaříme do zhoustnutí. Horký džem ihned rozdělíme do skleniček, necháme vychladnout a zavíčkujeme. Uložíme a uchováme na studeném a temném místě.