Vepřenky z mletého masa

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřové maso mleté
  • 4 krajíc Chléb konzumní
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Okurky
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Omáčka tatarská
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 613 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 242 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 335.3 mg
  • Draslík 534.5 mg
  • Vláknina 2154.5 mg
  • Vitamín A 2154.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté vepřové maso smícháme v misce s pepřem a solí, k němu rozklepneme vejce, přisypeme hladkou mouku, strouhanku, majoránku. Oloupeme cibuli a stroužky česneku, cibuli nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme, obojí přidáme ke mletému masu.

  • 2

    Promícháme ve směs, olejem potřeme plech a z mletého masa vytváříme bochánky, které na něj klademe. Předehřejeme troubu na 200 °C, plech s masovými bochánky vložíme do trouby a 15 minut pečeme.

  • 3

    Servírujeme s hořčicí, tatarskou omáčkou, nakládanými okurkami a nasekanou cibulí. Ke každé porci přidáme krajíc chleba.

Komentáře k receptu