Smažený tuňák s červenou řepou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 15 g
- Sodík 841 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 60.4 mg
- Draslík 799.4 mg
- Vláknina 13829.5 mg
- Vitamín A 13829.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tuňáka omyjeme pod studenou vodou, osušíme, z obou stran opepříme, osolíme a nakrájíme na nudličky, červenou řepu pokrájíme na kousky.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, kousky ryby na něm za stálého míchání osmažíme do křupava, poté je vyjmeme a uložíme v míse v teple (například v mírně vyhřáté troubě).
-
3
Do vypečeného tuku v pánvi nasypeme zázvor, přidáme červenou řepu, podle chuti opepříme, osolíme, mícháme a prohříváme přibližně 5 minut. Následně k řepě přidáme kousky tuňáka, vše důkladně promícháme.
-
4
Směs rozdělíme na servírovací talíře, přidáme lžičku zakysané smetany a podáváme.