Smažený tuňák s červenou řepou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Tuňák obecný
  • 500 g Červená řepa sterilovaná
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 841 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 60.4 mg
  • Draslík 799.4 mg
  • Vláknina 13829.5 mg
  • Vitamín A 13829.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tuňáka omyjeme pod studenou vodou, osušíme, z obou stran opepříme, osolíme a nakrájíme na nudličky, červenou řepu pokrájíme na kousky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, kousky ryby na něm za stálého míchání osmažíme do křupava, poté je vyjmeme a uložíme v míse v teple (například v mírně vyhřáté troubě).

  • 3

    Do vypečeného tuku v pánvi nasypeme zázvor, přidáme červenou řepu, podle chuti opepříme, osolíme, mícháme a prohříváme přibližně 5 minut. Následně k řepě přidáme kousky tuňáka, vše důkladně promícháme.

  • 4

    Směs rozdělíme na servírovací talíře, přidáme lžičku zakysané smetany a podáváme.

Komentáře k receptu