Jablečná povidla dochucená octem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 494 kcal
- Sacharidy 128 g
- Tuky 0 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 128 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 216 mg
- Vláknina 7600 mg
- Vitamín A 7600 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka omyjeme, oloupeme, rozkrojíme a odstraníme jádřince. Na masovém mlýnku je umeleme. Ke kaši přisypeme cukr, přilijeme ocet, promícháme a necháme cukr rozpustit.
-
2
Poté v kastrolu vaříme po částech, za stálého míchání, až do zhoustnutí. Ihned rozdělíme do skleniček, necháme vychladnout. Uzavřeme, uložíme na suchém a temném místě.