Japonský recept na Udon nudle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 80 g Mango
  • 120 g Artyčoky sterilované
  • 240 g Nudle Udon
  • 100 g Mandle loupané
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Omáčka Soba
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 564 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 891 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 252.1 mg
  • Vláknina 11989.5 mg
  • Vitamín A 11989.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.7 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme vodu, kterou přivedeme k varu. Do vřící vody vsypeme nudle a necháme je ve vodě dvě minuty. Potom je scedíme a necháme okapat. Srdíčka artyčoků nakrájíme na větší kousky a mandle na silnější nudle.

  • 2

    Ve větší pánvi rozehřejeme olej, vložíme připravené artyčoky a mandle. Vše chvilku restujeme. Přidáme nakrájené mango, zamícháme, přilijeme soba omáčku, zase promícháme a pánev stáhneme z ohně. Do směsi vmícháme okapané nudle, důkladně promícháme. Hotové jídlo podle vlastní chuti dochutíme solí, pepřem, soba omáčkou a nasekanými chilli papričkami. Ještě jednou promícháme, nudle rozdělíme podle porci na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu