Polévka z kedlubny s uzenou rybou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1306 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 58.4 mg
- Draslík 704.2 mg
- Vláknina 6756.3 mg
- Vitamín A 6756.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.1 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nskrájíme najemno.
-
2
V hrnci rozehřejeme máslo, krátce na něm osmažíme nakrájenou cibuli a kedlubnu, přilijeme zeleninový vývar a 15 minut pod pokličkou vaříme.
-
3
Petrželku omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno.
-
4
Uzenou rybu nakrájíme na nmalé kousky.
-
5
Uvařenou polévku opepříme a osolíme, nalijeme do servírovacích talířů nebo misek, přidáme do ní kousky ryby a posypeme nasekanou petrželkou.