Rychlý steak se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí kýta
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Cuketa
  • 1 ks Lilek
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 403 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 151 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 87 mg
  • Draslík 974.9 mg
  • Vláknina 8458.3 mg
  • Vitamín A 8458.3 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilek a cukety omyjeme a okapané nakrájíme na tenké plátky. Papriky podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata omyjeme a také nakrájíme na malé kousky. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a nejdříve na něm krátce osmažíme cibuli a česnek. Pak přidáme ostatní nakrájenou zeleninu mimo rajčat a smažíme ji za stálého míchání 3 minuty. Jako poslední k zelenině přisypeme nakrájená rajčata, vše důkladně promícháme, opepříme a osolíme. Přidáme podle chuti cukr, tymián a pod pokličkou 15 minut dusíme na mírném ohni. V průběhu dušení občas zamícháme.

  • 3

    Plátky masa omyjeme a osušíme, lehce naklepeme a okořeníme pepřem a solí. V pánvi na zbylém oleji po zelenině je prudce osmažíme z každé strany.

  • 4

    Steaky servírujeme se zeleninovou směsí. Vhodnou přílohou jsou například smažené bramborové hranolky.

Komentáře k receptu