Rychlý steak se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 403 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 25 g
- Sodík 151 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 87 mg
- Draslík 974.9 mg
- Vláknina 8458.3 mg
- Vitamín A 8458.3 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 70.7 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilek a cukety omyjeme a okapané nakrájíme na tenké plátky. Papriky podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata omyjeme a také nakrájíme na malé kousky. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
-
2
V hrnci rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a nejdříve na něm krátce osmažíme cibuli a česnek. Pak přidáme ostatní nakrájenou zeleninu mimo rajčat a smažíme ji za stálého míchání 3 minuty. Jako poslední k zelenině přisypeme nakrájená rajčata, vše důkladně promícháme, opepříme a osolíme. Přidáme podle chuti cukr, tymián a pod pokličkou 15 minut dusíme na mírném ohni. V průběhu dušení občas zamícháme.
-
3
Plátky masa omyjeme a osušíme, lehce naklepeme a okořeníme pepřem a solí. V pánvi na zbylém oleji po zelenině je prudce osmažíme z každé strany.
-
4
Steaky servírujeme se zeleninovou směsí. Vhodnou přílohou jsou například smažené bramborové hranolky.