Těstoviny s lososovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Těstoviny konzumní
  • 125 g Zakysaná smetana
  • 400 g Losos - filety
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 dl Vývar rybí
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 544 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 245 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 68.1 mg
  • Draslík 392.5 mg
  • Vláknina 69.3 mg
  • Vitamín A 69.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme ve velkém hrnci s dostatečným množstvím osolené vroucí vody.

  • 2

    Lososa omyjeme a osušíme, nakrájíme na kousky a v misce promícháme s citronovou šťávou, pepřem a solí.

  • 3

    Petrželku omyjeme a okapanou najemno nasekáme.

  • 4

    V hrnci smícháme rybí vývar a zakysanou smetanu a na mírném ohni ohříváme, až omáčka zhoustne. Pak do ní přidáme kousky lososa a při občasném míchání necháme prohřívat. Pak do omáčky přimícháme větší část nasekané petrželky, dochutíme ji pepřem a solí, důkladně promícháme a ještě chvilku prohřejeme.

  • 5

    Uvařené těstoviny slijeme, necháme v sítu okapat a pak je přidáme do hrnce s omáčkou. Vše opatrně promícháme, rozdělíme na porce na servírovací talíře, posypeme zbylou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu