Těstoviny s boloňskou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Těstoviny konzumní
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 150 g Vepřové maso mleté
  • 150 g Hovězí maso mleté
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 583 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 268 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 50.3 mg
  • Draslík 619.9 mg
  • Vláknina 4341.4 mg
  • Vitamín A 4341.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony opláchneme studenou vodou, necháme je v sítu okapat a potom je nakrájíme na plátky.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Petrželku a pažitku opláchneme vodou a okapané najemno nasekáme.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm dozlatova mleté maso. Pak přidáme plátky žampionů a nakrájenou cibuli, promícháme a krátce smažíme. Do směsi přidáme rajčata a dochutíme ji tymiánem, chilli kořením, pepřem a solí. Na mírném ohni za občasného míchání necháme 10 minut vařit.

  • 4

    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, pak je slijeme a necháme okapat.

  • 5

    Okapané teplé těstoviny rozdělíme na talíře, přidáme k nim směs z pánve, posypeme nasekanou pažitkou a petrželí a podáváme.

Komentáře k receptu