Povidla z čerstvých hrušek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 50

Suroviny

  • 400 g Cukr krystal
  • 2 kg Hrušky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 48 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 48.6 mg
  • Vláknina 2880 mg
  • Vitamín A 2880 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrušky oloupeme, odstraníme z nich jadřince, poté je nakrájíme, opláchneme studenou vodou a rozemeleme na masovém mlýnku. Přemístíme do kastrolu a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Poté přisypeme cukr a opět povaříme.

  • 2

    Hotová povidla rozdělíme do sklenic, naskládáme do pekáče, vložíme do vyhřáté trouby a zasušíme. Po vychladnutí zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu