Povidla z čerstvých hrušek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 48 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 0 g
- Sodík 0 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 48.6 mg
- Vláknina 2880 mg
- Vitamín A 2880 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrušky oloupeme, odstraníme z nich jadřince, poté je nakrájíme, opláchneme studenou vodou a rozemeleme na masovém mlýnku. Přemístíme do kastrolu a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Poté přisypeme cukr a opět povaříme.
-
2
Hotová povidla rozdělíme do sklenic, naskládáme do pekáče, vložíme do vyhřáté trouby a zasušíme. Po vychladnutí zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě.