Červený a hořký pomeranč (pomeranzen) v želé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 68

Suroviny

  • 350 g Pomeranče
  • 500 g Cukr želírovací
  • 400 ml Voda pitná
  • 3 kg Pomeranč červený
  • 4 cl Likér pomerančový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 55 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 9.3 mg
  • Vláknina 2137.9 mg
  • Vitamín A 2137.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pomeranzen neboli hořké pomeranče (3 ks) přelijeme horkou vodou a dosucha osušíme. Do menšího hrnce dáme půlky hořkých pomerančů a vodu, zakryjeme pokličkou a vaříme doměkka asi 45 minut. Pomeranče vyjmeme z hrnce a vodu svaříme na 100 ml. Vyškrabeme zbytky dužiny a odstraníme nasazení stopky z pomerančů; kůru nakrájíme na tenounké nudličky.

  • 2

    Z červených pomerančů vymačkáme šťávu, odměříme 1300 ml a nalijeme do velkého hrnce, přidáme nakrájenou pomerančovou kůru, vodu z vaření a želírovací cukr 3plus1. Směs přivedeme k varu a za neustálého míchání vaříme 4 minuty. Stáhneme z ohně a přimícháme pomerančovy likér.

  • 3

    Plníme do sklenic a dobře uzavřeme.

Komentáře k receptu