Vařené fazolky s řapíkatým celerem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 19 g
- Sodík 794 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 40.4 mg
- Draslík 817.8 mg
- Vláknina 12929.5 mg
- Vitamín A 12929.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazolky omyjeme a v hrnci s osolenou vařící vodou 20 minut vaříme.
-
2
Uvařené fazolky scedíme a necháme v sítu okapat. Řapíkatý celer očistíme, omyjeme a příčně nakrájíme na plátky. Mozzarellu nakrájíme na kousky.
-
3
Ve větší pánvi rozehřejeme olej, za stálého mícháni na něm krátce smažíme nakrájený celer, pak přidáme fazolky, přilijeme zeleninový vývar a vše promícháme. Vývar přivedeme do varu a vaříme 5 minut. Uvařenou zeleninu pak dochutíme octem, pepřem a solí, přisypeme nakrájenou mozzarellu, promícháme, rozdělíme na servírovací talíře, ozdobíme na polovinu rozkrojenými cherry rajčaty a podáváme.