Vařené fazolky s řapíkatým celerem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Rajčata
  • 250 g Celer řapíkatý
  • 100 g Mozzarella
  • 250 g Fazolové lusky zelené
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 794 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 40.4 mg
  • Draslík 817.8 mg
  • Vláknina 12929.5 mg
  • Vitamín A 12929.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolky omyjeme a v hrnci s osolenou vařící vodou 20 minut vaříme.

  • 2

    Uvařené fazolky scedíme a necháme v sítu okapat. Řapíkatý celer očistíme, omyjeme a příčně nakrájíme na plátky. Mozzarellu nakrájíme na kousky.

  • 3

    Ve větší pánvi rozehřejeme olej, za stálého mícháni na něm krátce smažíme nakrájený celer, pak přidáme fazolky, přilijeme zeleninový vývar a vše promícháme. Vývar přivedeme do varu a vaříme 5 minut. Uvařenou zeleninu pak dochutíme octem, pepřem a solí, přisypeme nakrájenou mozzarellu, promícháme, rozdělíme na servírovací talíře, ozdobíme na polovinu rozkrojenými cherry rajčaty a podáváme.

Komentáře k receptu