Králík pečený na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Uzená vepřová krkovička
  • 400 g Zakysaná smetana
  • 2 ks Cibule
  • 1 hrst Mouka pšeničná hladká
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 dl Vývar drůbeží
  • 1.5 kg Králík
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.7 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1355 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 1204 mg
  • Bílkoviny 125 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 377.3 mg
  • Draslík 1352.8 mg
  • Vláknina 1857.8 mg
  • Vitamín A 1857.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka naporcujeme, porce omyjeme studenou vodou a osušíme, pak je potřeme citrinovou šťávou, opepříme a osolíme a necháme 1 hodinu v chladnu marinovat.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno.

  • 3

    V zapékací míse rozehřejeme tuk a porce králíka na něm osmažíme ze všech stran. Pak přidáme slaninu, cibuli a česnek, vše zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a třetinou smetany a vše důkladně promícháme.

  • 4

    Mísu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 160 stupňů Celsia, a pod pokličkou pečeme přibližně hodinu. Průběžně přiléváme smetanu a porce obracíme. Upečené maso vyjmeme ze zapékací mísy a uchováme v teple. Do omáčky vmícháme zbylou zakysanou smetanu, dochutíme ji pepřem a solí a ještě krátce prohřejeme.

Komentáře k receptu