Králík pečený na smetaně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1355 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 66 g
- Sodík 1204 mg
- Bílkoviny 125 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 377.3 mg
- Draslík 1352.8 mg
- Vláknina 1857.8 mg
- Vitamín A 1857.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králíka naporcujeme, porce omyjeme studenou vodou a osušíme, pak je potřeme citrinovou šťávou, opepříme a osolíme a necháme 1 hodinu v chladnu marinovat.
-
2
Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno.
-
3
V zapékací míse rozehřejeme tuk a porce králíka na něm osmažíme ze všech stran. Pak přidáme slaninu, cibuli a česnek, vše zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a třetinou smetany a vše důkladně promícháme.
-
4
Mísu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 160 stupňů Celsia, a pod pokličkou pečeme přibližně hodinu. Průběžně přiléváme smetanu a porce obracíme. Upečené maso vyjmeme ze zapékací mísy a uchováme v teple. Do omáčky vmícháme zbylou zakysanou smetanu, dochutíme ji pepřem a solí a ještě krátce prohřejeme.