Salát polníček se slaninou
Suroviny
- 250 g Salát Polníček
- 200 g Sýr ovčí ve slaném nálevu
- 150 g Slanina vepřová
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Cibulka jarní
- 3 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Kerblík
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 0.5 polévková lžíce Hořčice
- 3 polévková lžíce Ocet Sherry
- 0.17 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 33 g
- Sodík 494 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 25.5 mg
- Draslík 271.5 mg
- Vláknina 1765.3 mg
- Vitamín A 1765.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Salátové listy omyjeme, vodu setřepeme, listy osušíme. Sýr nakrájíme na kostičky. Kerblík a jarní cibulku omyjeme, vodu setřepeme (případně osušíme). Cibulku pokrájíme na kroužky, lístky kerblíku otrháme, odložíme.
-
2
Prorostlou uzenou slaninu rozkrájíme na proužky, v pánvi na rozpáleném slunečnicovém oleji (1 lžíce) vysmažíme do zlatova.
-
3
Salát v míse dobře promícháme s kerblíkem a sýrem.
-
4
V misce vyšleháme olej s pikantní hořčicí, octem, solí, pepřem, zálivku vlijeme do salátu a znovu promícháme.
-
5
Rozdělíme na talíře, ozdobíme slaninou, pokapeme omastkem ze slaniny a podáváme.