Zaječí maso s kořenovou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Zaječí maso
  • 400 g Zelenina kořenová
  • 100 g Cibule
  • 100 g Slanina vepřová
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 30 g Jíška instantní
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 2 g Pepř černý celý
  • 2 g Nové koření celé
  • 3 g Jalovec
  • 1 g Tymián sušený
  • 1 g Bobkový list
  • 600 g Knedlík kynutý
  • 150 g Smetana na vaření
  • 10 g Cukr krupice
  • 600 ml Hovězí vývar základní
  • 50 ml Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 765 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1138 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 182.5 mg
  • Draslík 769.9 mg
  • Vláknina 6501.7 mg
  • Vitamín A 6501.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykoštěné zaječí maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, pokrájíme nadrobno, slaninu na nudličky.

  • 2

    V pekáčku roztavíme sádlo, přisypeme slaninu, cibuli s kořenovou zeleninou, zpěníme. Posypeme cukrem, necháme jen lehce zkaramelizovat. Přiložíme maso, orestujeme, podlijeme vývarem, octem, okořeníme celým pepřem, jalovcem, novým kořením, tymiánem, bobkovým listem, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme téměř do měkka. Přilijeme smetanu, zahustíme světlou jíškou, podle chuti dosladíme, dosolíme, okyselíme, pekáček vrátíme do trouby, dopečeme.

  • 3

    Podáváme s houskovým knedlíkem.

Komentáře k receptu