Zaječí maso s kořenovou zeleninou
Suroviny
- 1000 g Zaječí maso
- 400 g Zelenina kořenová
- 100 g Cibule
- 100 g Slanina vepřová
- 100 g Sádlo škvařené
- 30 g Jíška instantní
- 10 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 2 g Pepř černý celý
- 2 g Nové koření celé
- 3 g Jalovec
- 1 g Tymián sušený
- 1 g Bobkový list
- 600 g Knedlík kynutý
- 150 g Smetana na vaření
- 10 g Cukr krupice
- 600 ml Hovězí vývar základní
- 50 ml Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 765 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 34 g
- Sodík 1138 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 182.5 mg
- Draslík 769.9 mg
- Vláknina 6501.7 mg
- Vitamín A 6501.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykoštěné zaječí maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, pokrájíme nadrobno, slaninu na nudličky.
-
2
V pekáčku roztavíme sádlo, přisypeme slaninu, cibuli s kořenovou zeleninou, zpěníme. Posypeme cukrem, necháme jen lehce zkaramelizovat. Přiložíme maso, orestujeme, podlijeme vývarem, octem, okořeníme celým pepřem, jalovcem, novým kořením, tymiánem, bobkovým listem, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme téměř do měkka. Přilijeme smetanu, zahustíme světlou jíškou, podle chuti dosladíme, dosolíme, okyselíme, pekáček vrátíme do trouby, dopečeme.
-
3
Podáváme s houskovým knedlíkem.