Studený pikantní kuřecí salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 215 g Okurky nakládané
  • 200 g Celer sterilovaný
  • 150 g Žampiony - sterilované
  • 150 g Rajčata
  • 800 g Kuřecí maso grilované
  • 1 ks Salát ledový
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1046 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 391 mg
  • Vláknina 6946.3 mg
  • Vitamín A 6946.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z grilovaného kuřete odstraníme kůži, odkrájíme maso a natrháme ho na malé kousky. Můžeme ho však samozřejmě i nakrájet.

  • 2

    Ledový salát rozdělíme na listy, omyjeme, necháme okapat, natrháme na kousky.

  • 3

    Kuřecí maso i kousky salátu vložíme do velké mísy.

  • 4

    Nakládané okurky a celer slijeme, nálevy ponecháme, zeleninu dáme okapat, okurky rozkrájíme na malé kousky. Žampiony necháme také okapat a pokrájíme na plátky. Celer, okurky i žampiony přidáme do mísy.

  • 5

    Nálev z okurek i celeru smícháme, dochutíme pepřem a solí, poté vlijeme do mísy k masu a zelenině, důkladně vše promícháme.

  • 6

    Cherry rajčata omyjeme, nakrájíme na poloviny a přimícháme je do salátu.

  • 7

    Rozdělíme do misek nebo na talíře, posypeme omytou, na jemno nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu