Pikantní telecí závitky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 185 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 6 g
- Sodík 178 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 99.2 mg
- Draslík 508.9 mg
- Vláknina 1235.3 mg
- Vitamín A 1235.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí maso omyjeme, osušíme, rozporcujeme na čtyři plátky, naklepeme, opepříme a osolíme.
-
2
Petrželku, bazalku a pažitku opláchneme pod studenou vodou, na jemno nasekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme, Parmezán nastrouháme na jemno.
-
3
V míse smícháme hořčici, nakrájené bylinky, prolisovaný česnek a sýr.
-
4
Plátky masa z jedné strany potřeme připravenou směsí, pevně zamotáme, nakrájíme ostrým nožem na 2 cm silné plátky. Ty napíchneme přes maso na grilovací jehly, necháme chvíli odležet.
-
5
V pánvi rozehřejeme olej, špízy smažíme přibližně 10 minut. Během smažení je několikrát otočíme.
-
6
Podáváme s pečivem nebo vařenými bramborami.