Srnčí kýta pečená na másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 660 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1454 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 51.8 mg
- Draslík 491 mg
- Vláknina 5475 mg
- Vitamín A 5475 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 44.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srnčí maso odblaníme, očistíme, osolíme, posypeme mletým zázvorem, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, uzený bůček na kostičky. Do pekáčku vložíme máslo, vsypeme cibuli s bůčkem, přiložíme maso vcelku, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do měkka. Podle potřeby podléváme po troškách vodou.
-
2
Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, doplníme vařeným bramborem a přelijeme výpekem.