Telecí nudličky se smetanovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 15 g
- Sodík 430 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 114.4 mg
- Draslík 581.3 mg
- Vláknina 2031.3 mg
- Vitamín A 2031.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí řízky omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky.
-
2
Cibuli oloupeme, rozkrájíme na jemno.
-
3
V hrnci rozehřejeme lžíci másla, maso na něm smažíme při stálém míchání přibližně 5 minut, až získá zlatavou barvu. Poté z pánve vyjmeme, v misce odložíme do tepla.
-
4
Do hrnce vložíme zbylé máslo, krátce na něm osmažíme cibuli, zaprášíme moukou, přilijeme vývar. Stále mícháme, přivedeme k varu s vaříme na středním ohni 10 - 15 minut. Do omáčky vmícháme smetanu, dochutíme pepřem, solí.
-
5
Do hrnce k omáčce přidáme osmažené telecí nudličky, promícháme, necháme prohřát.
-
6
Maso s omáčkou na servírovacích talířích posypeme jemně nasekanou petrželkou a podáváme.