Telecí nudličky se smetanovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Vývar zeleninový
  • 0.5 kg Telecí kýta
  • 2.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 5 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 430 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 114.4 mg
  • Draslík 581.3 mg
  • Vláknina 2031.3 mg
  • Vitamín A 2031.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí řízky omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky.

  • 2

    Cibuli oloupeme, rozkrájíme na jemno.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme lžíci másla, maso na něm smažíme při stálém míchání přibližně 5 minut, až získá zlatavou barvu. Poté z pánve vyjmeme, v misce odložíme do tepla.

  • 4

    Do hrnce vložíme zbylé máslo, krátce na něm osmažíme cibuli, zaprášíme moukou, přilijeme vývar. Stále mícháme, přivedeme k varu s vaříme na středním ohni 10 - 15 minut. Do omáčky vmícháme smetanu, dochutíme pepřem, solí.

  • 5

    Do hrnce k omáčce přidáme osmažené telecí nudličky, promícháme, necháme prohřát.

  • 6

    Maso s omáčkou na servírovacích talířích posypeme jemně nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu