Brusinková marmeláda s jablky a citronovou šťávou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 800 g Cukr krystal
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 kg Jablka
  • 1 kg Brusinky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 360 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 77.3 mg
  • Vláknina 2857.3 mg
  • Vitamín A 2857.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brusinky přebereme, očistíme a nasypeme do hrnce. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kostičky, přidáme k brusinkáma a doměkka podusíme. Poté prolisujeme, přisypeme cukr a promícháme. Přidáme skořici a šťávu vymačkanou z citronu a odložíme do rozpuštění cukru.

  • 2

    Po částech znovu za stálého míchání povaříme, ihned rozdělíme do skleniček a po vychladnutí uzavřeme a uchováme na temném místě.

Komentáře k receptu