Zelený chřest s vepřovým masem v sezamu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 343 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 24 g
- Sodík 144 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 100.5 mg
- Draslík 523.2 mg
- Vláknina 753.3 mg
- Vitamín A 753.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky, lehce je naklepeme, opepříme a osolíme.
-
2
Chřest omyjeme, necháme ho okapat, odstraníme dřevnaté konce a zbylé části dáme do parní vložky. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme ji, přivedeme varu a chřest vaříme v páře dopoloměkka asi 5 minut.
-
3
Česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme.
-
4
V pánvi rozehřejeme olej, osmahneme na něm krátce česnek, pak přidáme kousky masa a sezamová semínka, maso v nich prudce smažíme za stálého míchání ze všech stran doměkka a dozlatova.
-
5
Uvařený chřest rozdělíme na servírovací talíře. Do 2 lžic vody na které se chřest vařil zamícháme citronovou šťávu a nakapeme ji na chřest. Přidáme usmažené maso obalené v sezamu a podáváme.