Zelený chřest s vepřovým masem v sezamu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Chřest zelený
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 dl Voda pitná
  • 0.03 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 343 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 144 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 100.5 mg
  • Draslík 523.2 mg
  • Vláknina 753.3 mg
  • Vitamín A 753.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky, lehce je naklepeme, opepříme a osolíme.

  • 2

    Chřest omyjeme, necháme ho okapat, odstraníme dřevnaté konce a zbylé části dáme do parní vložky. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme ji, přivedeme varu a chřest vaříme v páře dopoloměkka asi 5 minut.

  • 3

    Česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme olej, osmahneme na něm krátce česnek, pak přidáme kousky masa a sezamová semínka, maso v nich prudce smažíme za stálého míchání ze všech stran doměkka a dozlatova.

  • 5

    Uvařený chřest rozdělíme na servírovací talíře. Do 2 lžic vody na které se chřest vařil zamícháme citronovou šťávu a nakapeme ji na chřest. Přidáme usmažené maso obalené v sezamu a podáváme.

Komentáře k receptu