Hrachová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hrách loupaný
  • 400 ml Vývar zeleninový
  • 200 ml Bujón houbový
  • 0.5 ks Petržel - nať
  • 0.5 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 384 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 526 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 174.3 mg
  • Vláknina 8431.5 mg
  • Vitamín A 8431.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrách propláchneme a doměkka uvaříme ve směsi zeleninového a houbového vývaru. Poté slijeme a rozmixujeme.

  • 2

    Bylinky omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno. Vmícháme je do hrachového pyré, ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a máslovou omáčkou.

  • 3

    Omáčka je vhodná k zelenině, zejména k houbám a kedlubnům.

Komentáře k receptu