Závitky z těsta filo se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr Brynza
  • 100 g Sýr Čedar
  • 500 g Těsto filo
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Máslo pepřové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 711 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 900 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 211.4 mg
  • Draslík 166.7 mg
  • Vláknina 4934.5 mg
  • Vitamín A 4934.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky těsta filo rozpůlíme, položíme na sebe a rozkrájíme na 3 stejné části - vzniknou menší obdélníky, které na vále rozložíme.

  • 2

    Do mísy rozdrobíme brynzu, smícháme ji se žloutky a nastrouhaným Čedarem. Přidáme omytý, drobně pokrájený kopr a petrželku. Směs dochutíme pepřem, solí podle chuti a rozdělíme ji lžičkou na připravené plátky těsta. Okraje těsta potřeme rozšlehaným bílkem. Kratší strany těsta přehneme dovnitř (asi 2 cm) a těsto stočíme do závitku. Takto připravíme všechny závitky.

  • 3

    Poklademe je na plech vymazaný olejem. Závitky potřeme pepřovým máslem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C přibližně 15-20 minut dozlatova.

  • 4

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu