Závitky z těsta filo se sýrem
Suroviny
- 150 g Sýr Brynza
- 100 g Sýr Čedar
- 500 g Těsto filo
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Máslo pepřové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 711 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 37 g
- Sodík 900 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 211.4 mg
- Draslík 166.7 mg
- Vláknina 4934.5 mg
- Vitamín A 4934.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky těsta filo rozpůlíme, položíme na sebe a rozkrájíme na 3 stejné části - vzniknou menší obdélníky, které na vále rozložíme.
-
2
Do mísy rozdrobíme brynzu, smícháme ji se žloutky a nastrouhaným Čedarem. Přidáme omytý, drobně pokrájený kopr a petrželku. Směs dochutíme pepřem, solí podle chuti a rozdělíme ji lžičkou na připravené plátky těsta. Okraje těsta potřeme rozšlehaným bílkem. Kratší strany těsta přehneme dovnitř (asi 2 cm) a těsto stočíme do závitku. Takto připravíme všechny závitky.
-
3
Poklademe je na plech vymazaný olejem. Závitky potřeme pepřovým máslem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C přibližně 15-20 minut dozlatova.
-
4
Podáváme teplé.