Ryba s jemnou šalotkovou omáčkou
Suroviny
- 400 g Makrela - filety
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Ocet bílý vinný
- 2 ks Šalotka
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 hrst Petržel kudrnka
- 1 hrst Pažitka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 dl Vývar zeleninový
- 1 dl Víno bílé
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1004 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 67 g
- Sodík 809 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 733.1 mg
- Draslík 1480.1 mg
- Vláknina 2924.5 mg
- Vitamín A 2924.5 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.4 mg
- Vitamín E 5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 40.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ryby omyjeme, osušíme, potřeme citronovou šťávou a necháme uležet. Šalotky oloupeme a nakrájíme najemno. Petrželku a pažitku omyjeme, necháme okapat a najemno nasekáme. Malou část petrželky ponecháme stranou.
-
2
V hrnci smícháme šalotku, bylinky, bílé víno a ocet a necháme krátce vařit. Pak vývar přecedíme do misky, smícháme ho se žloutky a lžící másla, přisypeme bylinky a šalotkou a dochutíme pepřem a solí.
-
3
V pánvi rozehřejeme máslo, osolené a opepřené rybí plátky na něm z každé strany smažíme přibližně 3 minuty, až mají zlatavou barvu.
-
4
Ryby rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou, přidáme k nim omáčku a podáváme.