Povidla z čerstvých broskví
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 233 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 1 g
- Sodík 0 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 380.8 mg
- Vláknina 6000 mg
- Vitamín A 6000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.2 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Použije zralé až přezrálé broskve. Omyjeme je, rozkrojíme, odstraníme pecky, vložíme do hrnce a za stálého míchání rozvaříme do zhoustnutí. Přisypeme cukr, promícháme a vaříme do dostatečně husté konzistence.
-
2
Ihned rozdělíme do sklenic, necháme vychladnout, zavíčkujeme a uložíme na temném místě.