Povidla z čerstvých broskví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 400 g Cukr krystal
  • 2 kg Broskve
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 233 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 380.8 mg
  • Vláknina 6000 mg
  • Vitamín A 6000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použije zralé až přezrálé broskve. Omyjeme je, rozkrojíme, odstraníme pecky, vložíme do hrnce a za stálého míchání rozvaříme do zhoustnutí. Přisypeme cukr, promícháme a vaříme do dostatečně husté konzistence.

  • 2

    Ihned rozdělíme do sklenic, necháme vychladnout, zavíčkujeme a uložíme na temném místě.

Komentáře k receptu