Jasmínové kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cukr třtinový
  • 800 g Kuřecí prsa
  • 400 g Rýže loupaná
  • 100 g Kopr čerstvý
  • 50 g Mouka kukuřičná
  • 250 g Hrachové lusky
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 50 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 2 kávová lžička Omáčka sójová
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 857 kcal
  • Sacharidy 115 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 321 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 115 g
  • Cholesterol 128 mg
  • Draslík 1221.3 mg
  • Vláknina 11540.8 mg
  • Vitamín A 11540.8 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69.9 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    První připravíme marinádu. Na oleji lehce osmahneme cibulku. Přidáme nadrcený česnek a smažíme další dvě minuty. Poté přidáme postupně šťávu z citronu, cukr, olej, chilli, koriandr, sójovou omáčku a mouku s vodou. Smažíme cca 10 minut, nakonec dochutíme solí a pepřem dle chuti.

  • 2

    Maso nakrájíme na plátky, které naklepeme a zalijeme marinádou. Zakryjeme a necháme minimálně dvě hodiny odležet, ideálně však přes noc.

  • 3

    Lusky hrášku omyjeme, rozdělíme na dvě poloviny a zabalíme do alobalu. Rýži uvaříme dle návodu na obalu.

  • 4

    Gril rozehřejeme na střední teplotu a rošt potřeme olejem. Maso grilujeme 4 minuty z každé strany, dokud není měkké. Průběžně potíráme marinádou. Hrášek za občasného otočení opečeme v alobalu.

  • 5

    Kuře podáváme spolu s rýší a grilovaným hráškem.

Komentáře k receptu