Salát z červené řepy s Vinaigrettou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 234 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 7 g
- Sodík 589 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 1202.4 mg
- Vláknina 19839.2 mg
- Vitamín A 19839.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou řepu uvaříme doměkka, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
-
2
Vinaigrettu smícháme s prolisovaným česnekem a nasekanou petrželkou.
-
3
Plátky řepy upravíme na plochou mísu, osolíme, opepříme a pokapeme připravenou zálivkou.
-
4
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Zvlášť umeleme žloutky a bílky a řepu jimi posypeme