Lasagne se špenátem a rukolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Parmezán
  • 200 g Špenát listový čerstvý
  • 250 g Lasagne
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 4 ks Rajčata
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Rukola
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 457 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 565 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 207 mg
  • Draslík 587.5 mg
  • Vláknina 4865.8 mg
  • Vitamín A 4865.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.8 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Rukolu přebereme, omyjeme, necháme v sítu okapat a nakrájíme ji najemno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na madrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Rajčata, rukolu a česnek smícháme v míse, dochutíme oreganem, pepřem a solí. Parmezán jemně nastrouháme.

  • 2

    Vejce smícháme s nastrouhaným parmezánem a nakrájeným špenátem, ochutíme pepřem a solí.

  • 3

    Do vymazané zapékací formy pak postupně pokládáme plátky lasagní, na ně špenátovou směs a rajčata s rukolou. Poslední horní vrstva je z lasagní, přelijeme ji rajčatovou omáčkou a dáme na ni nakrájené kousky másla.

  • 4

    Lasagne pečeme v troubě, předehřáté na 180 stupňů přibližně 30 minut, až změtknou a horní vrstva má zlatavou barvu.

  • 5

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu