Rostbíf s červenou řepou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Červená řepa sterilovaná
  • 400 g Rostbíf
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Chléb toastový
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 636 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1037 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 111.7 mg
  • Draslík 276.6 mg
  • Vláknina 10409.8 mg
  • Vitamín A 10409.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sterilovanou červenou řepu společně s rostbífem rozdělíme na porce na čtyři talíře.

  • 2

    Petrželku opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme najemno.

  • 3

    V misce smícháme metlou ocet s hořčicí a olejem, přidáme polovinu petrželky, dochutíme pepřem a solí. Dresinkem polijeme rostbíf a řepu na talířích a dáme na 10 minut odležet do chladna.

  • 4

    Podáváme posypané nasekanou petrželkou s opečeným toustem namazaným máslem.

Komentáře k receptu