Králík s houbovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 6 g
- Sodík 458 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 75.8 mg
- Draslík 752.3 mg
- Vláknina 3633.8 mg
- Vitamín A 3633.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté hřiby zalijeme čtvrlitrem teplé vody a necháme 10 minut máčet. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky.
-
2
Porce králíka omyjeme, osušíme, potřeme ze všech stran koriandrem, pepřem a solí.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej a porce masa na něm prudce ze všech stran osmažíme, pak zmírníme oheň a smažíme ještě 5 minut. Osmažené maso vyjmeme a odložíme do mísy.
-
4
Do pánve na olej dáme cibuli, krátce ji osmažíme, pak přidáme hřiby i s vodou, přilijeme víno a bez pokličky vaříme, až se polovina tekutiny odpaří. Do pánve přidáme sýr, necháme ho rozpustit a pak přisypeme nakrájená rajčata. Omáčku dochutíme petrželkou, pepřem a solí, důkladně promícháme, necháme ještě krátce provařit a polijeme jí porce králíka na talířích.