Parma s ančovičkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 450 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1033 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 594 mg
- Vláknina 6542.3 mg
- Vitamín A 6542.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory ve slupce uvaříme 7 minut v osolené vodě, ještě teplé propláchneme studenou vodou a oloupeme. Nakrájíme na 1 cm silné plátky. Ve velké pánvi rozhřejeme olej, přidáme bramborové plátky a opečeme dozlatova ze všech stran, osolíme a opepříme.
-
2
Ančovičky, česnek a ocet rozmixujeme na pyré, postupně vmixujeme olej, až je konzistence tekutá, přelijeme do misky a vmícháme nadrobno nasekaný estragon.
-
3
Porce ryby zbavíme kostí, kůži nařízneme a vetřeme do povrchu sůl a pepř. Opečeme na rozpáleném olivovém oleji 3 minuty na straně s kůží a 2 minuty na opačné straně.
-
4
Na talíře rozložíme opečené bramborové plátky a na ně porce ryby, vše teplé a přelijeme ančovičkovou omáčkou.