Malajské kuřecí nudle
Suroviny
- 7 g Cukr třtinový
- 8 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 2 g Skořice mletá
- 400 g Fazolové lusky zelené
- 100 g Kari pasta
- 20 g Koriandr čerstvý
- 10 g Kafirové listy
- 40 ml Omáčka sójová
- 100 ml Vývar drůbeží
- 40 ml Omáčka rybí
- 40 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 2 ks Cibule
- 3 ks Badyán
- 4 dl Kokosové mléko
- 1 kg Kuřecí stehna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 603 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 42 g
- Sodík 1244 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 138.8 mg
- Draslík 570.5 mg
- Vláknina 5715.7 mg
- Vitamín A 5715.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.5 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velkém kastrolu rozehřejeme arašídový olej, přidáme kari pastu a zahříváme za stálého míchání několik minut, až se rozvoní. Přisypeme nakrájenou cibuli a opečeme asi 5 minut.
-
2
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme do kastrolu a zamícháme. Směs ochutíme papedou, skořicí a badyánem, vmícháme kokosové mléko, cukr, sójovou a rybí omáčku a nakonec zalijeme vývarem. Dusíme na mírném ohni 40 minut, dokud maso není měkké. Zelené lusky nakrájíme na půlky, vmícháme do pokrmu a dusíme ještě 5 minut. Dochutíme a podáváme posypané koriandrem.