Kančí plátky v jogurtu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 900 g Kančí kýta
  • 120 g Jogurt bílý
  • 20 g Podravka
  • 30 g Solamyl
  • 100 g Strouhanka
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 600 g Brambory pečené
  • 27.78 g Olej slunečnicový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 527 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 808 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 632 mg
  • Vláknina 16970 mg
  • Vitamín A 16970 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky nalijeme bílý jogurt, přidáme vejce, rozkvedláme, vsypeme prolisovaný česnek, Podravku, Solamyl a důkladně rozmícháme. Odblaněnou srnčí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme a vložíme na hodinu do jogurtové marinády.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej, plátky masa vyjmeme, osolíme, opepříme, obalíme ve strouhance a osmažíme na oleji z obou stran do zlatova. Kančí plátky upravíme na talíře, podáváme s pečeným bramborem.

Komentáře k receptu