Kančí roláda na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 200 g Cibule
  • 1000 g Kančí maso
  • 15 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 40 g Česnek
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 30 g Paprika mletá sladká
  • 600 g Bramborový knedlík
  • 20 g Jíška hotová tmavá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 644 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1253 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 29.1 mg
  • Draslík 267.3 mg
  • Vláknina 5330 mg
  • Vitamín A 5330 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí maso odblaníme, odřežeme přebytečný tuk, nařízneme tak, aby vznikl větší plát masa, naklepeme, česnek prolisujeme, anglickou slaninu nebo uzený bok nakrájíme na tenčí plátky, cibuli pokrájíme nadrobno. Plát masa potřeme polovinou česneku, poklademe plátky slaniny, zavineme do rolády, povrch potřeme zbylým česnekem, ovážeme provázkem, osolíme a opepříme. V pekáčku roztavíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme do zlatova, přiložíme roládu, podlijeme troškou vody a dáme do trouby péct. V průběhu pečení podléváme vodou a poleváme vypečeným tukem.

  • 2

    Upečenou roládu vyjmeme, zbavíme provázku a pokrájíme na plátky. Do výpeku v pekáčku nasypeme mletou papriku, necháme rozpustit, podle potřeby naředíme vodou zahustíme tmavou jíškou, krátce povaříme a odstavíme. Maso upravíme na talíře, doplníme bramborovým knedlíkem a přelijeme šťávou.

Komentáře k receptu